Blåbacka

BED & BREAKFAST

På Blåbacka hittar du tystnad och stillhet, du kan bara få vara med dig själv

och njuta. Upplev ren natur i stillhet och frid.

Var finns 5000 stjärnor på väg till badrummet!

STUGA

UTRYMMET

I stugan på 20 kvadratmeter finns en dubbelsäng och fåtöljer. Det finns gott om förvaringsutrymme. Kaffe och te kan tillagas där. Badrummet ligger 20 meter bort i huvudbyggnaden. Stugan är inredd i traditionell rustik stil med möbler från gården. Elvärme finns dessutom när inte eldstaden är tänd. Frukost serverar jag på caféet: hemgjord granola, yoghurt/fil, frukt, hembakat bröd, ost/pålägg, sylt, ägg, juice, kaffe/te och alltid någon överraskning. Jag erbjuder också traditionell hemlagad mat och internationella rätter, eftersom det inte är möjligt att laga mat i stugan. Matställen finns i Föllinge.

GRANNSKAPET

Stugan hittar du i Störåsen, Jämtlands län, vid fjällens fot, Sverige.

Störåsen är en naturskön by med 45 invånare. 1/3 barn, 1/3 kvinnor, 1/3 män. Medelåldern är 45 år. I byn finns slädhundar och skotrar. En tur med dem kan ordnas mot en avgift. Många möjligheter till friluftsliv och jakt- och fiske.

Landskapet är mycket kuperat. Från gården kan du ta promenader i skogen. På vintern finns det ett 5 km långt längdskidspår i byn och ett spår i grannbyn med vy över Ottsjön. Närmaste skidbacke finns i grannbyn Munkflohögen ca. 12 km. Skoterled startar utanför dörren. Det är nära till fin natur med fina fiskevatten. Till Skalfjället med fina vandringsleder tar det cirka 40 minuter med bilen. Fjället är synligt från gården. På väg till norska gränsen (ca. 90 km bort) finns mjölighet att se vattenfall, kanjoner och hällristningar.

Närmaste by, Föllinge, ligger 10 km bort. Där finns en livsmedelsbutik, pizzeria, lunchrestaurant, apotek, bibliotek, frisörsalong, kommunens servicekontor (hälsocentral), hemslöjdsaffär, butik, bensinmack med livsmedel samt fiskekortsförsäljning och E-laddbox. Närmaste större orter är Krokom ca. 55 km eller Hammerdal ca. 30 km.

 

ÖVRIGT

Information om utflyktsmål och vandringsmöjligheter får du av mig på plats. Från Föllinge finns det bussförbindelser flera gånger om dagen mot Östersund (75 km).

Det finns en cykel och en pedelec. Dessa kan hyras för 100 kr/per cykel/per dag.

Det är möjligt att tvätta kläder till en liten avgift. Du har fri tillgång till trädgården och i gästrummet kan du stanna under öppettiderna.När caféet är öppet kan cafégästerna använda toaletten i badrummet.

Hundar som accepterar andra hundar och katter är välkomna. För hundar debiteras 20 kr/dag. Hundar är inte tillåtna i huvudbyggnaden.

Pris per natt/stuga: 550 kr

Frukost per person/dag 135 kr